Thermosolar-bijenkasten 

Bee life innovation. 

Bestrijd de varroamijt  100% tot in het broed.

Wij verkopen sinds 1-11-2019 de thermosolar bijenkasten.

De thermosolar is momenteel de meest  innovatieve bijenkast in de markt. De thermosolar bijenkast bestrijdt de varoa mijt nagenoeg 100%.

De thermosolar bestrijd de varoamijten op de bijen het gehele seizoen doordat de thermosolarkast de bijenkast het gehele jaar door verwarmt en hierbij  de temperatuur regelmatig boven de 35 graden celsius komt. De de varroa mijten op de bijen kunnen hier niet tegen en gaan dood. In het vroege voorjaar en in de zomer wordt door middel van  warmte therapie  de varroamijt bestreden tot in het gesloten broed.( zie de test resultaten Thermosolar officiele test resultaten)

De thermosolar bijenkast verwarmt het gehele seizoen de bijenkast waardoor er minder bijen nodig zijn om het broed warm te houden en er meer bijen beschikbaar komen om honing en stuifmeel te verzamelen ook bij minder mooie dagen. Hierdoor gaat de honing opbrengst aanzienlijk omhoog.  

Naast deze bewezen voordelen in theorie en praktijk gaat de algehele bijengezondheid omhoog en dat is eigenlijk het alle belangrijkste.


Video van Reuters

  Naast de bestrijding van de varroamijt  geeft de Thermosolar-bijenkast tevens de mogelijkheid van ecologische bijenteel en tot het produceren van ecologische honing kortom tot meer duurzaam en dynamisch imkeren. Tevens is de binnenzijde van de thermosolar-bijenkast anti-septisch wat het onderhoud vereenvoudigt en ziekte kiemen minder kans geeft omdat ze zich niet kunnen vast hechten.

 


  De thermosolar bijenkast heeft een prijs gewonnen in Groot-Brittannië 

The Solar Bee Project using Thermosolar hives has won the Environmental Impact Award in the UK!

The Naturesave Trust, together with Mr. Tom Worsley, successfuly created the project based on our Thermosolar Hive and idea of healthy bees without any chemical treatment.

https://www.thenews.coop/…/solar-powered-trains-and-bee-sa…/
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram